G-Cutz Barbershop

L O G Ó / A R C U L A T

A G-cutz Barbershop egy szesztilalom korát idéző borbélyüzlet Budapest belvárosában. Mivel az üzlet légköre roppant fiatalos, így az elképzelt stílusnak egyszerre kell ötvöznie a mai és a prohibíció idején is jól ismert hangulatot.

A logó és a hozzátartozó design elkészítése során az egyik legnagyobb problémát a G és a C között látható kötőjel esztétikus megoldása jelentette.

Ezt nagyjából sikerült is átívelnem: a kötőjel segítségével szimplán kettévágtam a borbélyüzlet nevében található C-t, így a problémás karakter mint negatív térként van jelen a logóban, ezzel utalva a borbély-tevékenységre is (vágás és nyírás).

A tipográfia során egy korhű betűtípust választottam: ez a Rockwell elnevezésű lineáris antikva, melyet a prohibíció idején készített el az akkori nyomdászat, s használt sok-sok éven keresztül. A betűk oldalán vagy végén található apró díszítések növelik a logotípia karakterisztikusságát.

A vizuális világ kialakítása során felmerült egy stilizált, pipázó férfi alakja, melyet plakátok, hirdetések, szóróanyagok, vagy online felületek esetében is fel lehet majd használni.